Exposities

Ton de Haan en Rob van Dijk vanaf 20 september 2018

Rob van Dijk en Ton de Haan, beide (fijn)schilders tonen hun werk vanaf september in Galerie BuB-Art.

Ton de Haan schildert onder het pseudoniem TonyLeCoq portretten van bekende Nederlanders en beroemde artiesten. Grootheden als Johan Cruyff, Andre Hazes, Herman Brood, Elvis Presley, Marilyn Monroe daar kunnen niet genoeg schilderijen van zijn, vindt hij. Zij vervullen een dubbele functie, als kunstzinnige decoratie maar ook als eerbetoon. Maar ook landschappen en dieren doet hij niet onverdienstelijk.

Rob van Dijk schildert de laatste jaren voornamelijk met olieverf op masoniet (hardboard). Hij bouwt zijn schilderijen op (glaceren), dit is een oude schilderstechniek, iedere laag wat vetter dan de laag er voor.

Barbara van der Steen – Fotografie & Jan Bart Visser – schilderkunst 15 juni t/m 25 augustus 2018

Kreeftenvisser op de Oosterschelde – Jan Bart Visser

Galerie BuB-Art in Zierikzee presenteert deze zomermaanden een dubbelexpositie van de Zierikzeeënaren Jan Bart Visser en Barbara van der Steen. Tot en met zaterdag 25 augustus zijn de werken te zien, evenals uniek werk van de  keramisten Marianne Ouwendijk en Esther van Keulen.

Vader en dochter hebben in het verleden vaker samen geëxposeerd en willen deze traditie voortzetten vanuit de galerie van Barbara. Het resultaat is een verrassende expositie met natuurfoto’s op forex van Barbara van der Steen en kleurrijke schilderijen van Jan Bart Visser.

Oosterscheldekreeft – Barbara van der Steen

Jan Bart Visser (1941) is een kunstschilder die intuïtief werkt vanuit zijn gevoel. Tijdens het schilderen ‘groeien’ de vormen en kleuren tot de opgedane sfeer vanuit zijn opgeslagen herinneringen. Er wordt gespeeld met kleuren, licht, vormen … en passie! De liefde voor het schilderen komt voort uit zijn belangstelling voor het impressionisme/post impressionisme en fauvisme.

 

 

 

 

 

Fabiënne de Lange – Fotografie –  2 maart t/m 3 juni 2018

Fotografie – Fabiënne de Lange

Fabiënne over haar werk: “Mijn leven is gevuld met beeld. Het is voor mij een voortdurende zoektocht naar schoonheid. De interesse in fotografie begon in mijn tienerjaren toen ik de afgedankte Agfa Clack van mijn oma kreeg. Daar werd de kiem gelegd voor een passie waar ik elke dag mee bezig ben. Zo leerde ik al jong op een andere manier te kijken naar mijn omgeving. Fotograferen kreeg de betekenis van een heuse ontdekkingstocht en het ‘zien’ van beeld werd een tweede natuur. De belangstelling voor fotografie kreeg een logisch vervolg in de keuze waarin ik mij verder wilde ontwikkelen: ik schoolde me, zocht en vond werk in de grafische sector. Jarenlang ben ik werkzaam geweest als lithograaf en later, toen het digitale tijdperk zijn intrede deed, als beeldredacteur bij een regionaal dagblad (BNDeStem). Om mijn techniek te verbeteren volgde ik vanaf 2009 met veel plezier de fotografie-opleiding aan “De School voor Fotografie” te Breda, die ik gediplomeerd en wel afrondde.
Ook hier in Zeeland, waar ik een vaste vakantiestek heb, valt veel te zien en te beleven. Om dat door het ‘oog van de camera’ vast te leggen, is een uitdaging waar ik helemaal in kan opgaan. En met mij, hoop ik dat veel mensen kunnen genieten van de dagelijkse schoonheid van het Zeeuwse land, met of zonder camera”

 

Esther van Keulen – keramiek – vanaf oktober 2017

Vazen
Keramiek door Esther van Keulen

Opgeleid als keramist aan de beroepsopleiding keramische technieken in Gouda, aangevuld met het extra leerjaar glazuren, maak ik werk dat geheel bestaat uit unica. Handgevormde schalen, vazen en objecten, geïnspireerd door de vormen en kleuren uit de natuur. Ik wil dingen creëren, iets unieks maken waarvan mensen kunnen genieten, maar ook gewoon kunnen gebruiken zoals mijn vazen.

Mijn keramiek kenmerkt zich door het subtiele kleurgebruik en de organische vormgeving en is aardewerk, steengoed of raku gestookt. Vorm is belangrijk voor me, maar op de huidafwerking/deklaag ligt mijn focus. Mijn glazuren ontwikkel ik ook bijna allemaal zelf. Daarin zit voor mij ook de uitdaging en de magie die het werken met klei zo aantrekkelijk voor mij maakt. Meer informatie over Esther: atelierevk

 

Marianne Ouwendijk – keramiek & sieraden
vanaf februari 2017

Keramiek van Marianne Ouwendijk

Marianne Ouwendijk verruilde 30 jaar geleden het Westland voor Goeree Overflakkee en woont
sindsdien in Stellendam. Zij is keramiste van beroep en werkt zelfstandig vanuit haar eigen atelier.
Zij volgde een keramiek opleiding voor keramische technieken en vormgeving. Verder volgde zij diverse workshops stook-, slib- en decoratie technieken.
Vormen, lijnen, kleuren en de gedachten daarbij, geven de inspiratie om te werken met klei. Haar werk is divers, maar kenmerkend zijn de structuren die zij aanbrengt met zelf gemaakte gipsrollen en stempels.

 

Vaas en schaal door Marianne Ouwendijk
Vaas en schaal door Marianne Ouwendijk

De glazuren die meestal op de structuur worden aangebracht, zorgen in contrast met de ruwe ongeglazuurde delen voor een extra accent. De door haar zelf samengestelde glazuren worden in een elektrische oven gebakken, vaak meerdere keren met oplopende temperaturen. De goud en parelmoer lusters vormen meestal de laatste brand.
Marianne’s vrouw figuren zorgen telkens weer voor een glimlach, verbazing, verwondering en nieuwe ontdekkingen. De hoofddeksels zijn een leidraad in haar werk. Speels, soms met een knipoog en voor de toeschouwer met een blik van herkenning.
Bij de vormgeving van het ene beeld wordt het volgende geboren. Meerdere opeenvolgende beelden bij elkaar vertellen een verhaal. Klei is voor haar de kunst om van de dikke vormloze kleimassa iets te vormen en wanneer het gebakken is, goed voor de eeuwigheid.
Met veel plezier heeft ze de afgelopen jaren mee gedaan aan expositie,s. o,a Jodoigne Belgie Art Sanctuary The Enchanted Garden. En La Lanka in Friesland. En er staat werk bij galerie Keramevo keramiek in Amersfoort.