Exposities

Mini Kerstfair – 13 en 14 december

dames van de mini kerstfairAnita van der Wouden en Barbara van der Steen organiseren in Galerie BuB-Art op 13 en 14 december een 2 daagse mini Kerstfair. Hier voor hebben zij een aantal creatieve dames uit Zeeland bij elkaar gebracht om een sfeervol kerst-evenement neer te zetten.

Ben je op zoek naar een uniek kerstkado? Dan nodigen we je van harte uit om een kijkje te komen nemen, de dames hebben allemaal een eigen specialisme en alles is handgemaakt. Aan de inwendige mens is ook gedacht!

Wanneer?

vrijdag 13 december 16.00 – 20.00 uur
zaterdag 14 december 11.00 – 16.00 uur

Wat kan je verwachten?

Bijzondere kerstballen en ander kerstversieringen gemaakt door Anita van der Wouden. Marianne Ouwendijk exposeert al jaren in de galerie en heeft naast haar gewone keramiek speciaal voor de fair kerstklokken en ander kerstkeramiek gemaakt.

Angèle Hamelink toont kleurrijke sieraden en mozaïek borden. Nel Ringelberg exposeert haar schitterende foto’s vanaf 6 december tot einde jaar. Op de valreep heeft een extra kunstenares zich aangemeld, Paula van Tongeren (niet op de foto), zij maakt glaskunst en zal o.a. schalen, glazen kersthangers en sieraden verkopen. Tot slot eigenaresse Barbara van der Steen, ook haar fotowerk zal in de galerie te zien zijn.

STOCK SALE werk van Jan Bart Visser – 19 oktober
winter2019 bolwerk Zierikzee
winter2019 bolwerk Zierikzee

Tijdens de stock sale op zaterdagmiddag 19 oktober, wordt werk verkocht dat Jan Bart in de afgelopen tien jaar maakte. Hij stopt niet met schilderen, maar is zo productief dat de schilderijen niet meer in zijn appartement passen. Er moet dus ruimte gemaakt worden voor nieuw werk.

Over de werken
Jan Bart Visser is een kunstschilder met een speciale belangstelling voor het impressionisme/post impressionisme en fauvisme. Landschappen boeien hem het meest door de telkens veranderende sfeer. Hij werkt zeer expressief vanuit zijn gevoel en intuïtie. Regels en academisch onderricht, daar heeft hij niet veel mee op. Tijdens het schilderen ‘groeien’ de vormen en kleuren tot de opgedane sfeer vanuit zijn opgeslagen herinneringen. Hij speelt met kleuren, licht, vormen en passie.
Zie ook www.lalignerouge.nl

Over Jan Bart Visser
Jan Bart Visser (1941) werd geboren in Santpoort en is op jonge leeftijd verhuisd naar Amsterdam. Al vroeg had hij een belangstelling voor tekenen en schilderen, toch koos hij ervoor medicijnen te studeren. Vanaf 1947 bracht hij met familie vele zomervakanties door in Renesse. Schouwen was niet onbekend, zijn moeder is geboren in Elkerzee en had hier veel familie. Dit heeft er mede toe geleid dat hij zich in 1972 als huisarts in Zierikzee vestigde. Na zijn pensionering had hij zeven jaar lang een kunstgalerie, gevestigd in de voormalige praktijkruimte. De galerie is gesloten sinds 2014 en nu richt Jan Bart zich voornamelijk op het schilderen.

Wij zien u graag de 19de, Jan Bart zal zelf aanwezig zijn.

Diverse kunstenaars 26 september t/m 28 december
Buste – Riëtte de Roode

De laatste maanden van dit jaar treft u werk aan van diverse kunstenaars, zo hebben we in de etalage beelden van Paverpol gemaakt door Riëtte de Roode staan, maar ook beelden van Annemarie Willemsen, zij werkt o.a. met brons, zandsteen en marmer, deze beelden staan voornamelijk op onze beeldenplaats achter de galerie.

Annemarie Willemsen – brons

De andere etalage is voor het keramiek van Marianne Ouwendijk, zij wisselt regelmatig haar collectie bij ons. Ook Esther van Keulen heeft een vaste plaats met haar keramieken vazen en schalen.
Eigenaresse Barbara van der Steen zal de laatste maanden van het jaar haar eigen fotowerk tentoonstellen.
Ook Jan Bart Visser toont wat kleinere schilderijen, heeft u interesse in zijn werk? Hou dan onze facebookpagina in de gaten, er komt een leuke actie aan!

Janet Haines – fotografie & Charlotte Beunders – schilderijen
11 juli t/m 1 september 2019

Gedurende de zomermaanden treft u in de galerie werk van diverse kunstenaars aan de muur, onder andere van fotografe Janet Haines, een Brit die in Zierikzee woont, zij heeft in de loop der jaren diverse awards ontvangen.

Daarnaast exposeert Charlotte Beunders schilderijen uit eigen collectie van haar Amsterdamse periode.  Haar figuratieve olieverfschilderijen uit deze tijd komen voort uit haar fascinatie voor het Duits-Expressionisme.

elegance - Janet Haines
elegance – Janet Haines

Janet Haines is a Brit living in Zierikzee for the past 5 years.  She is an Associate member of the Royal Photographic Society – that means that the Society has recognised her photographic skills and awarded her the Associateship.   Similarly she is a member of both the Irish Photographic Federation and the Photographic Society of America where both have awarded her their highest accolades.

Haines has photographed across a variety of subjects over the years but especially enjoys working in a studio with models, lighting them to enhance the natural curves and beauty of the female form.   In the UK she is known for her fantasy creations.  Haines said “to produce a fantasy image I start with a vision of the final look I wish to create. Then build it by shooting first the model and then all the various elements that go up to make the final work.  This can sometimes be up to 10-15 different photographs which I then weave together using Photoshop”.

In de galerie tonen we u een variatie van Haines  werk, voor meer kunt u haar website bezoeken:  www.jayhaines.co.uk

vrouw met vogelventje
Vrouw en Vogelventje – Charlotte Beunders

Charlotte Beunders is geboren in Overijssel. Ze studeert af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Haar figuratieve olieverfschilderijen uit deze periode komen voort uit haar fascinatie voor het Duits-Expressionisme. Daarnaast maakt zij grafisch werk, vooral monotypes, met een lyrisch abstracte verbeelding van natuurhistorische thema’s.

Er volgen exposities, onder andere in Amsterdam (Westergasfabriek, Oude Diamantbeurs) en Rotterdam. Haar werk wordt ondergebracht in galerieën in de hoofdstad en vindt daarmee zijn weg naar kopers in binnen- en buitenland.

In 2000 verruilt Charlotte de hoofdstad voor Zierikzee. Hier ontluikt haar passie voor Zeeland en het onderwaterleven in het zoute water, dat ze als duiker en snorkelaar goed leert kennen. Dit ‘zeeleven’ is een onuitputtelijke bron voor haar beeldende werk. Zij hanteert een door haarzelf ontwikkelde grafische techniek in combinatie met olieverf.

Meer informatie over Charlotte kunt u vinden op haar website.

Naast werk aan de wand hebben we keramiek van Marianne Ouwendijk en Esther van Keulen, glaskunst door Marja Bergwerff, bronzen beelden gemaakt door Loes Knoben en schilderijen van Natalya Egorova.

Lilith de Jonge – schilderijen – 30 mei t/m 7 juli 2019

Blue Escape

Lilith de Jonge, is afgestudeerd in grafische en reclame vormgeving aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent, België. (1997)

Tijdens haar verblijf in Australië heeft ze schilder en keramiek cursussen gevolgd.

Haar vrije werk toont de Zeeuwse kust in verschillende facetten. Het strand met daghokjes, de tintelende zee, de horizon en het spel van het licht.

Realistische vormen gaan over in een abstractere benadering.

De acrylverf wordt met het paletmes laag over laag aangebracht en is kenmerkend voor het resultaat.

Tevens in deze periode nog te zien: Bronzen beelden van Loes Knoben, Keramiek door Marianne Ouwendijk en Esther van Keulen, Glaskunst van Marja Bergwerff.

Foto & Acryl door Jan Bart Visser & Barbara van der Steen 1 maart t/m 27 april 2019

Jan Bart en Barbara exposeren nu voor de tweede keer samen in Galerie BuB-Art en hopen er een jaarlijks terugkerend item van te maken.

winter2019 bolwerk Zierikzee
winter2019 bolwerk Zierikzee

Jan Bart is een kunstschilder die werkt vanuit zijn gevoel, vanuit zijn intuïtie. Tijdens het schilderen “groeien” de vormen en kleuren tot de opgedane sfeer vanuit zijn opgeslagen herinneringen. Er wordt gespeeld met kleuren, licht, vormen…. en passie!De liefde voor het schilderen komt voort uit zijn belangstelling in het impressionisme/post impressionisme en fauvisme

Barbara fotografeert net als haar vader ook heel intuïtief, zelf noemt ze een foto pas ‘goed’ als het voelt als een ‘zalf voor het oog’. Haar landschappen kenmerken zich veelal door de stilte die ze uitstralen. Naast landschapsfotografie houd Barbara zich ook bezig met macro fotografie en dan met name van voedsel. Het voedsel wordt dusdanig in beeld gebracht dat er alleen nog een abstract beeld over blijft van lijnen en kleuren met hier en daar een kleine scherpe toets, met een bijna sensuele uitstraling.

Esther van Keulen – keramiek – vanaf oktober 2017
Vazen
Keramiek door Esther van Keulen

Opgeleid als keramist aan de beroepsopleiding keramische technieken in Gouda, aangevuld met het extra leerjaar glazuren, maak ik werk dat geheel bestaat uit unica. Handgevormde schalen, vazen en objecten, geïnspireerd door de vormen en kleuren uit de natuur. Ik wil dingen creëren, iets unieks maken waarvan mensen kunnen genieten, maar ook gewoon kunnen gebruiken zoals mijn vazen.

Mijn keramiek kenmerkt zich door het subtiele kleurgebruik en de organische vormgeving en is aardewerk, steengoed of raku gestookt. Vorm is belangrijk voor me, maar op de huidafwerking/deklaag ligt mijn focus. Mijn glazuren ontwikkel ik ook bijna allemaal zelf. Daarin zit voor mij ook de uitdaging en de magie die het werken met klei zo aantrekkelijk voor mij maakt. Meer informatie over Esther: atelierevk

Marianne Ouwendijk – keramiek & sieraden
vanaf februari 2017

Keramiek van Marianne Ouwendijk

Marianne Ouwendijk verruilde 30 jaar geleden het Westland voor Goeree Overflakkee en woont
sindsdien in Stellendam. Zij is keramiste van beroep en werkt zelfstandig vanuit haar eigen atelier.
Zij volgde een keramiek opleiding voor keramische technieken en vormgeving. Verder volgde zij diverse workshops stook-, slib- en decoratie technieken.
Vormen, lijnen, kleuren en de gedachten daarbij, geven de inspiratie om te werken met klei. Haar werk is divers, maar kenmerkend zijn de structuren die zij aanbrengt met zelf gemaakte gipsrollen en stempels.

Vaas en schaal door Marianne Ouwendijk
Vaas en schaal door Marianne Ouwendijk

De glazuren die meestal op de structuur worden aangebracht, zorgen in contrast met de ruwe ongeglazuurde delen voor een extra accent. De door haar zelf samengestelde glazuren worden in een elektrische oven gebakken, vaak meerdere keren met oplopende temperaturen. De goud en parelmoer lusters vormen meestal de laatste brand.
Marianne’s vrouw figuren zorgen telkens weer voor een glimlach, verbazing, verwondering en nieuwe ontdekkingen. De hoofddeksels zijn een leidraad in haar werk. Speels, soms met een knipoog en voor de toeschouwer met een blik van herkenning.
Bij de vormgeving van het ene beeld wordt het volgende geboren. Meerdere opeenvolgende beelden bij elkaar vertellen een verhaal. Klei is voor haar de kunst om van de dikke vormloze kleimassa iets te vormen en wanneer het gebakken is, goed voor de eeuwigheid.
Met veel plezier heeft ze de afgelopen jaren mee gedaan aan expositie,s. o,a Jodoigne Belgie Art Sanctuary The Enchanted Garden. En La Lanka in Friesland. En er staat werk bij galerie Keramevo keramiek in Amersfoort.