Fabiënne de Lange

Fabiënne de Lange

13 juli t/m 26 augustus

Fabiënne is in 1962 geboren in Schiedam en woont en werkt in Oosterhout

Opleiding: Grafische School in Eindhoven en de School voor Fotografie in Breda

De interesse in fotografie begon in mijn tienerjaren, toen ik de afgedankte Agfa Clack van mijn oma kreeg. Zo werd de kiem gelegd voor een passie waar ik nog altijd dagelijks mee bezig ben. Fotograferen kreeg de betekenis van een heuse ontdekkingstocht en het ‘zien’ van beeld werd een tweede natuur. Mijn leven is gevuld met beeld, wat zorgt voor een voortdurende focus en zoektocht naar schoonheid.

De belangstelling voor fotografie in mijn jeugdjaren kreeg een logisch vervolg in mijn verdere ontwikkeling: ik schoolde me, zocht en vond werk in de grafische sector. Jarenlang ben ik werkzaam geweest als lithograaf en later, toen het digitale tijdperk zijn intrede deed, als beeldredacteur en vormgever bij het regionale dagblad BNDeStem.

Om mijn techniek te verbeteren, volgde ik vanaf 2009 met veel plezier de fotografie-opleiding aan de School voor Fotografie te Breda.

Elk kunstwerk dat ik maak, ontstaat uit vele afbeeldingen die ik digitaal en laag voor laag op de computer opbouw. Door te knippen, plakken en retoucheren vormt zich uiteindelijk een voorstelling met een geheel eigen sfeer en karakter.

Alle hier getoonde werken zijn zowel op grote als op kleinere formaten leverbaar. Ook zijn er diverse materialen mogelijk om ze op af te drukken.