Jan Bart Visser

Jan Bart Visser

Exposeert sinds 2017 doorlopend bij Galerie BuB-Art

Jan Bart is een kunstschilder die werkt vanuit zijn gevoel, vanuit zijn intuïtie.
Tijdens het schilderen “groeien” de vormen en kleuren tot de opgedane sfeer vanuit zijn opgeslagen herinneringen. Er wordt gespeeld met kleuren, licht, vormen…. en passie!
De liefde voor het schilderen komt voort uit zijn belangstelling in het impressionisme/post impressionisme en fauvisme. Jan Bart schildert het liefst los van regels, los van academisch onderricht en zeer expressief. Ook kleur speelt een voorname rol in zijn werk. Landschappen boeien hem het meest door de telkens veranderende sfeer.

Ik ben geboren (1941) in Santpoort en op jonge leeftijd verhuisd naar Amsterdam. Daar mijn school- en vervolgopleiding gevolgd. Tijdens deze periode was de belangstelling voor tekenen en schilderen er al, echter mijn beroepskeuze was toch een andere: medicijnen. Vanaf 1947 heb ik vele zomervakanties doorgebracht in Renesse, samen met mijn familie. Schouwen was bij ons niet onbekend, mijn moeder is geboren in Elkerzee en had hier veel familie. Dit heeft er mede toegeleid me als huisarts in 1972 in Zierikzee te vestigen, een beroep wat ik 35 jaar met veel plezier heb uitgeoefend. Na mijn pensionering heb ik 7 jaar een kunstgalerie gehad, gevestigd in de voormalige praktijkruimte. Deze galerie is gesloten sinds 2014 en nu richt ik me voornamelijk op het schilderen.

De laatste tijd maakt Jan Bart een groei door in zijn manier van schilderen. Met name het impressionisme, de effecten van het wisselende licht, veranderingen van kleurbeleving, sfeer en stemming hebben nu zijn interesse. Al zoekende is hij nu meer gericht op de periode van het post impressionisme en fauvisme. In deze ontwikkeling is meer ruimte voor het intuïtief schilderen. Geleidelijk aan het weergeven van de sfeer naar meer ruimte voor eigen interpretatie. In deze heeft kleur een zeer belangrijke rol!