Olga Joosse aan het werk

Olga Joosse de Keijzer

Mijn naam is Olga Joosse-de Keijzer en ik ben gevestigd in Lewedorp.


Ik heb mijn passie voor boetseren al vele jaren geleden ontdekt. Mijn opleiding in beeldhouwkunst heb ik gevolgd aan de Stedelijke Kunstacademie in Brugge, waar ik zowel de hogere graad als specialisatie heb afgerond.

Mijn kunstwerken hebben op verschillende locaties tentoongesteld gestaan, waaronder de Bogarde kapel in Brugge, het scoutinggebouw in Brugge, Vogelaar Businessrent in Goes, en diverse exposities in Lewedorp en omgeving, zoals “Kunstspeuren in de Zak” en “Oeljebroelje” in Fort Ellewoutsdijk.

Het boetseren is voor mij uitgegroeid tot een grote hobby. Ik maak alle beelden eerst in klei en daarna maak ik hier een gipsen mal omheen. Daarna kun je kiezen welk materiaal je wilt gebruiken voor je definitieve beeld, zoals gips, beton, polyester of kunststof. Je houdt uiteindelijk maar één beeld over, omdat je mal stuk  gaat! Het beeld is dus enig in zijn soort.

Mijn portfolio omvat een breed scala aan creaties, van portretten tot abstracte beelden. Vooral katten hebben mijn interesse, wat heeft geresulteerd in betonnen en keramische kattenbeelden.

Op woensdagmiddag kunt u mij vinden in het keramiekatelier bij Truus Louisse, waar ik me laat inspireren door mijn omgeving en mede-kunstenaars.