Glaskunst Paula van Tongeren

Paula van Tongeren – Hozee

Toen Paula van Tongeren – Hozee in Denemarken woonde, ontdekte ze de wereld van glaskunst. Ze besloot het ambacht te leren door het volgen van cursussen en workshops. Uiteindelijk werd het haar werk en gaf ze met veel plezier lessen in glasfusing aan mensen met een beperking. Na 32 jaar keerde ze terug naar Nederland, waar ze nu de tijd heeft om haar oude ambacht op eigen wijze te beoefenen. Haar specialiteit is het verwerken van Bullseyeglas, waarmee ze haar projecten vormgeeft.

Paula’s werk is sinds enkele jaren te zien en te koop bij Galerie BuB-Art. In de zomer is ze ook te vinden op de kunstmarkt op het Plein Montmaertre (Maarstraatplein) in Zierikzee. Daarnaast is het mogelijk om op afspraak bij Paula thuis langs te komen.

Voor degenen die zelf de wereld van glas willen ontdekken, biedt Paula op aanvraag workshops aan (maximaal 2 personen), waarbij je de kans krijgt om je eigen glasobject te maken. Houd er rekening mee dat geduld vereist is, aangezien een glasobject een dag in de oven moet staan voordat het klaar is om bewonderd te worden.