Wim Noordam

Wim Noordam

1 juni t/m 8 juli 2023

Wim Noordam is ontwerper en kunstenaar. De basis is gelegd op de Willem de Kooning Academie. Hij heeft zijn eigen ontwerpbureau Fine Graphic opgericht. De schat aan ervaring als grafisch ontwerper, dat zie je terug in zijn kunstwerken. Hij noemt een deel van zijn kunstwerken Grafisch Realisme. Dat betreft kunstwerken met lagen die op een subtiele, interessante manier door elkaar lopen.

Je ziet diverse herkenbare zaken, die in elkaar overvloeien om een nieuw en origineel geheel te vormen. Daarbij gebruikt hij veel verschillende technieken door elkaar. Het eindresultaat wordt o.a. geprint op metaal, sommige van zijn kunstwerken als een uniek exemplaar. Zodat er maar één origineel is.

Momenteel woont en werkt hij in Roosendaal, tussen de havensteden Antwerpen en Rotterdam. Het ruime begrip “maritiem” komt regelmatig terug in zijn werk. Er zijn echter veel onderwerpen die hem aanspreken: industrie, landschappen, portretten, actualiteiten, enz. Hij weet dat op een boeiende manier vast te leggen, soms een enkel onderwerp zoals een stadsgezicht of een detail van een machine. En vaak een combinatie van verschillende zaken door elkaar, tot een fascinerend geheel.

Het werk is doordacht en vriendelijk, niet luguber of schreeuwerig.
Naast het vele vrije werk, werkt hij ook veel in opdracht voor bedrijven en particulieren. Hij is als vormgever gewent om verschillende wensen te vertalen in een aantrekkelijk beeld. Met zijn grafische kunst kan hij echter nog meer zijn eigen stijl en vaardigheden laten terugkomen en meer experimenteren, met altijd een verrassend en mooi resultaat. Zowel voor de kunstenaar als de opdrachtgever is het een leuk, creatief proces.

Een cruciaal onderdeel van zijn kunst is het fotograferen. Hij is dan ook vaak op pad, al dan niet met een overnachting. Hij ziet zijn grafische kunst als een manier van leven. Zijn werk gaat steeds meer de wereld over, vaak via bedrijven.